2022-07-06

Ha en riktigt skön sommar!

Strokeföreningen Kalmar har nu lite sommaruppehåll. Det betyder att det inte är något elvakaffe på TIC-huset förrän någon gång i augusti.
Men vi har planerat en del inför hösten och hoppas att det ska fungera bra.
Ett par saker kan vi presentera med datum och tider annat återkommer vi om i början av hösten. Efter pandemiuppehåll ser det nu ut som om vi kan starta vattengympan i länssjukhusets rehabbassäng igen. Det blir på onsdagar samma tid som tidigare. Fast det efter höstterminen ska bassängen rivas. Regionen kommer att erbjuda alternativ i skarven mellan att sjukhusbassängen läggs ned tills nya simhallen står klar. Vi får se om det passar oss.

Till hösten tänkte vi satsa på anhörigfrågorna. Vi har funderat en del på hur vi ska göra, men vi behöver också synpunkter och idéer från er för att vi ska fånga upp frågorna på bästa sätt. Vi återkommer med närmare information efter sommaren.
Vårt elvaka
ffe på onsdagarna kommer att fortsätta så att den som vill kan slinka in på en kopp kaffe och lite snack.

Dessutom ska vi försöka plocka in lite fler intressanta aktiviteter i programmet under hösten. Sommarhälsningar
Strokeföreningen Kalmar genom
Ronald Rosengren, ordförande

Bangolf på Ekudden
Lördagen den 6 augusti bjuder föreningen på bangolf på Ekudden. Vi börjar spela klockan 11.00 och sedan bjuder föreningen på något att äta (smörgåstårta). Ingen kostnad för medlemmarna. Hör av er senast torsdagen innan så att vi kan anpassa matinköpet.
Anmälan och information: Ronald Rosengren Epost: ronaldo50@telia.com eller tel. 070–5507494

Bussutflykt till Högsby
Tisdagen den 23 augusti blir det bussutflykt till Högsby. Hjärnkraft har hyrt Solbussen och bjudit in oss och Afasiföreningen till en utflykt. Med på resan kommer Peter Danielsson att vara. Han är känd som en god historieskildrare sedan sin tid på länsmuséet. Numera är han hembygdskonsulent på Kalmar läns Hembygdsförbund.
Dessutom blir det besök på Greta Garbomuséet.
Avfärd 9.00 från Kalmar och hemkomst ungefär 17.00.
Kostnad 100 kronor per person. Anmälan senast 14 augusti. Eftersom Solbussen inte tar hur många som helst blir det först till kvarn som gäller.
Anmälan och information: Ronald Rosengren Epost: ronaldo50@telia.com eller tel. 070–5507494

Vattengympa under hösten
31 augusti är första gången vi har tillgång till sjukhusets rehabbassäng. 14 december är det slutbadat i bassängen för vår del. Vi får ägna hösten åt att se över vilka alternativ som finns och hur det fungerar för oss.
Totalt blir det 16 tillfällen under hösten. Vi har inte tagit beslut om avgiften, men det ska inte bli dyrare än senast. Vi vill bara komma ut med informationen så att alla intresserade vet att vi äntligen kör igång i höst.
Anmälan och information: Ronald Rosengren Epost: ronaldo50@telia.com eller tel. 070–5507494

Anhörigfrågor
Stroke är en sjukdom som berör inte bara den som har fått stroke. Även omgivningen berörs på olika sätt. Därför vill vi belysa och diskutera dessa frågor. Till att börja med vill vi skapa kontakten för att se hur vi sedan kan gå vidare.

2022-05-10

Strokedagen 2022 hade Rehabilitering som tema. Strokeföreningen Kalmar var ute vid City Gross i Hansa city och informerade tillsammans med strokesjuksköterskorna Karin Wigertsson från strokeenheten och Lotten Bergström från strokerehabiliteringen på Länssjukhuset.
Strokeföreningens ordförande Ronald Rosengren fick dessutom chansen att prata rehabilitering med programledaren Annika Ilmoni i P 4 Kalmars förmiddagsprogram.

2022-04-18

Ordförande har ordet

Nu är vi igång igen, och det är dags att åter hitta på lite aktiviter. Bowling, strokedagen och elvakaffe på Krusenstiernska gården sätter vi igång med under våren. Har ni idéer om fler aktiviteter eller frågor hör gärna av er.

Nu har vi fått en hemsida som vi kan använda för information men vi kommer också att via epost och vanlig post informera om vad som händer i föreningen.

Ha det så bra kära medlemmar!

Ronald Rosengren, ordförande

Epost: ronaldo50@telia.com

Tel. 070/5507494

 

ADRESS

c/o Funktionsrätt Kalmar Län

Nygatan 30

392 34 Kalmar

TELEFON/MAIL

Tel: 070-5507494

Mail: ronaldo50@telia.com

BANKUPPGIFTER

Org.nr: 802448-0447

Bankgiro: 5507-6459

Swisch: 123 360 58 39